comment-icon

Blogg

AI i all ära – men vi tror fortfarande på dialogen

Ursäkta, men på Agerus tycker vi fortfarande att människor och samtal mellan människor är viktigt. Den här våren har den ståndpunkten känts som en ganska ensam röst i öknen. Allt har handlat om hur förändringsarbete och verksamhetsutveckling ska kunna drivas och stöttas med hjälp av AI och där Chat GPT har blivit någon form av mirakelmedicin.

Tro nu inte att vi på Agerus är motståndare till ny teknik och de nya möjligheter som den öppnar upp för utveckling av både människor och verksamheter. Vi lägger hela tiden stora, egna resurser för att göra våra systemlösningar både smartare och mer användarvänliga. För vi tror på teknikens möjligheter och vi vet att våra kunder vill ligga i framkant med de lösningar de väljer att jobba med.

Vi tror även att AI kan bidra till att synliggöra intressanta saker och samband i stora mängder data på sätt som inte kunnat ske tidigare. Men en sak är alldeles säker och ett löfte från vår sida: Vi kommer aldrig låta AI eller tekniken stå i vägen eller ta över den magi och kraft som uppstår då vi människor pratar med varandra i genuin dialog.

Den som använder vår metod ska vara trygg med att det är på en plattform som ligger i teknikens framkant. Samtidigt ska man veta att vi utgår från en etablerad, psykologisk forskning där kärnan är mötet och dialogen mellan människor för att klargöra uppdraget och resonera sig fram till de aktiviteter som skapar de bästa förutsättningar för att kunna prestera bra.

I Knivsta kommun där man jobbat enligt Agerus-metoden i sex år har man förstått vad det här handlar om på ett väldigt fint sätt. Där säger man att med Agerus-metoden har saker som är viktiga för att både kunna prestera bra och må bra på jobbet har blivit ”pratbara”. I all sin enkelhet är det nog den bästa beskrivning vi hört på vad Agerus-metoden bidrar till.

Nu i vår gav vi också ut en bok som fortsätter betona betydelsen av dialogen och den kraft som kommer ur att människor tillsammans definierar och samlas bakom det som är den gemensamma uppdraget. Boken heter ”Verksamhetsskap: Om dialog, uppdrag och utveckling” och är skriven av två professorer och tillika forskare från Högskolan Kristianstad. Är du intresserad av att veta mer om boken och kanske t o m beställa ett eget exemplar, klicka här.

Ta kontakt

Vill du se mer om hur anställda tittar på betydelsen av utveckling i sitt arbete? I så fall hittar du undersökningen om du klickar här.

Och hör gärna av dig till oss på Agerus om du vill skapa underlag för en dialog i organisationen om medarbetarnas fortsatta utveckling!

Följ oss gärna på våra sociala mediekanaler!