Agerus Kundcase, Artiklar & Blogg

Goda prestationer skapar en kedjereaktion av fantastiska effekter: stärkt hälsa, ökat engagemang, bättre effektivitet och lönsamhet för att nämna några. Här delar vi med oss av våra, och våra kunders, kunskap och erfarenheter om hur man presterar hållbart.

Kundcase

Så ska SSG bli Sveriges bästa arbetsplats

”Ett viktigt mål för oss är att ha medarbetare som är engagerade i sitt jobb. Dit når vi genom att ge människor rätt förutsättningar. Det är också stommen i Agerus-metoden. I grunden finns en stark tilltro till att människor kan tänka själva och att de allra flesta verkligen vill göra ett bra jobb.”

Malin Lundgren, HR-chef

Läs mer »

Att göra saker pratbara i Knivsta kommun

”Vi ville ha ett mät- och utvecklingsverktyg som ger ett mervärde i arbetsvardagen. Jag är glad att vi hittade ett verktyg som trycker så hårt på delaktigheten, att känna till vårt uppdrag och vad våra mål är.

Med Agerus blir arbetet transparent. Alla ser allt och allt är öppet. Det gör att vi kan prata om saker som påverkar både människor och organisation.”

Marie Sohlberg, HR-chef

Läs mer »

Blogg & Artiklar från Agerus Bulletin

Bulletin: En spaning om mättrender

Agerus har funnits i mer än 20 år. Under den tiden har både vi och hur man jobbar och tänker kring mätningar förändrats ordentligt. Och förändringarna fortsätter förstås. I den här Bulletinen sammanfattar vi de iakttagelser vi på senare tid.

Läs mer »

Blogg: Prestationer och förutsättningar i OS och våra arbetsplatser

Tänk om vi som inte deltar i OS utan nöjer oss med att gå till jobbet varje dag skulle tänka likadant som en idrottsman. Det första som då händer är att vi skulle vara väldigt noga med att identifiera vad vi vill uppnå. Dels under dagen med hjälp av en att-göra-lista, dels i ett längre perspektiv med vår karriär och långsiktiga utveckling i fokus.

Läs mer »

Bulletin: Ledarutveckling

Enligt Agerus-metoden är ledarens huvudsakliga uppgift att tydliggöra uppdraget för gruppen och sedan bidra till att villkoren för prestation och de mänskliga basbehoven är uppfyllda. Då har ledaren välmående medarbetare med hög grad av självgående och med bästa möjliga förutsättningar för långsiktigt goda prestationer.

Läs mer »